Cu ce ajuta fondurile europene pasiunile noastre?

Cand o persoana acceseaza Fonduri Europene Nerambursabile, trebuie sa le foloseasca pentru a creea un bussiness profitabil. Dar aceasta nu inseamna neaparat sa faca o firma a carui singur scop este profitul. Hobby-urile pot fi de asemenea profitabile. In acelasi timp ofera satisfactia de a face ceva ce te incanta.
Fondurile Europene se acceseaza pentru un anumit cod CAEN aferent domeniului de activitate. Spre exemplu, restaurantele, hotelurile, prelucrarea lemnului si metalului sau fabricarea de haine au coduri CAEN eligibile pentru a accesa fonduri. Fondurile se acceseaza pe un singur cod CAEN, dar se mai pot pune 1-2 CAEN auxiliare ca activitati secundare. Pentru acestea nu se pot accesa fonduri.
De asemenea, majoritatea cerintelor care trebuie indeplinite pentru a accesa fonduri sunt gandite astfel incat sa ajute si firma, dar si comunitatea zonala (angajarea persoanelor defavorizate, reciclarea, folosirea aparaturilor moderne pentru a reduce cantitatile de deseuri, etc)

Avantajele accesarii fondurilor sunt numeroase si pot ajuta o pasiune sa se dezvolte ca bussiness.

In primul rand, banii sunt nerambursabili cat timp sunt respectate toate cerintele impuse si toate aspectele precizate de beneficiar in cerere de finantare(predictiile de activitate pe un numar de N ani).

De asemenea, desi la inceput pare un mic impediment, accesarea Fondurilor Europene presupune angajarea unui numar de oameni, astfel incat bussiness-ul se dezvolta mult mai rapid si eficient. Dintre oamenii angajati, este bine sa fie macar jumatate din categorii defavorizate (absolventi in ultimii 5 ani, someri, etc).

Dezavantajele nu sunt multe.

Singurele ar fi corectiile financiare, care sunt aplicate atunci cand nu se respecta cerintele pentru accesarea fondurilor. Cerintele nu sunt stricte sau exagerate. Scopul lor este de a asigura o folosire corespunzatoare a fondurilor, astfel incat banii sa nu fie irositi.
In mare parte, fondurile sunt un mare beneficiu pentru orice cetatean care vrea sa faca un hobby profitabil. Prin respectarea tuturor cerintelor, o firma poate creste rapid, ajutand comunitatea prin angajari, reciclare, etc.

Pot aduce plus valoare cand avem o pasiune pe care vrem sa o  ducem pe o directie lucrativa.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

About the author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.